Festival Camping Terschelling
056 244 9091 06 1220 3659

Contact

Festival Camping Terschelling
Midslander Hoofdweg 27
8891GG Terschelling Midsland
056 244 9091 06 1220 3659

Oerol 2021: 11 tot en met 20 juni

Het Oerol festival op Terschelling staat bekend als één van de leukste en meest bijzondere theaterfestivals in Europa. Het is sinds de eerste editie in 1982 uitgegroeid tot een waar fenomeen. Ieder jaar in juni is het Waddeneiland tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De theatervoorstellingen worden speciaal voor de bijzondere locaties gemaakt, of daarop aangepast. Eventjes weg uit de schouwburg en op naar het strand, de duinen, het bos, de schuur, de dijk of gewoon lekker de straat op. Waar je ook om je heen kijkt, er gebeuren altijd mooie, rare of verbazingwekkende dingen.

Oerol data 2021 - 2022

Oerol 2021 11 tot en met 20 juni  ??
Oerol 2022 10 tot en met 19 juni

Programma Oerol 2021

Op dit moment is het programma voor Oerol 2021 nog niet bekend.

Kaartverkoop Oerol 2020

Houdt de Oerol website in de gaten.

Prijzen Oerol 2021

Nog niet bekend.

Overnachten op Terschelling tijdens Oerol

Als je naar het geweldige Oerol festival gaat, wil je natuurlijk ook ergens in de buurt van het festival overnachten. Camping Terpstra is de ideale plek om dit te doen. Je kan bij Camping Terpstra tenten huren. Deze staan voor je klaar bij aankomst. Er is een grote kantine met een ruime keuze aan eten en drinken, een bar en terras. Het sanitair is schoon en modern. Wij verzorgen gratis bagagevervoer! Zorg wel dat je op tijd bent met boeken.

Reserveer nu                  

Bereikbaarheid & Toegankelijkheid

Hoe kom ik op Terschelling?
Via het openbaar vervoer of met de auto kom je naar Harlingen Haven waar je op de boot stapt. Woon je in de buurt van Utrecht of Amsterdam dan kan je ook met de festivalbus mee!

Fiets
In bijna elk dorp van Terschelling kan je wel een fiets huren. Wij raden aan om je fiets op tijd te reserveren, want tijdens Oerol heb je nog wel eens de kans dat de meeste fietsen zijn verhuurd.

Openbaar vervoer
De bus is geschikt om naar je accommodatie te komen, maar minder geschikt als je voorstellingen gaat bezoeken.

Eigen vervoer
Je eigen fiets meenemen op de boot is ook een goede optie. Voor het milieu en voor de portemonnee is het beter om je eigen auto of motor niet mee naar Terschelling te nemen. Oerol is voor iedereen: van kinderen tot en met grootouders. Voor mensen met een beperking biedt Oerol ook diverse mogelijkheden.

Tips voor mindervaliden

In het programma zijn voorstellingen opgenomen die rolstoeltoegankelijk zijn. Deze voorstellingen zijn te herkennen aan het rolstoelicoontje.  Bij elke voorstelling staan vrijwilligers die je helpen als je moeilijk ter been bent. Er is een invalidentoilet aanwezig op de Betonning en op Westerkeyn. Daarnaast wordt er aangegeven in welk genre een voorstelling valt. Voor slechthorende is er visueel theater, dansvoorstellingen en kunst installaties. Voor slechtzienden en blinden biedt Oerol tekstueel theater en een muziekprogramma.

>Oerol