Festival Camping Terschelling
056 244 9091 06 1220 3659

Contact

Festival Camping Terschelling
Midslander Hoofdweg 27
8891GG Terschelling Midsland
056 244 9091 06 1220 3659

Oerol, een fenomeen

Op een hele bijzondere manier de natuur van Terschelling beleven? Kom dan naar Oerol festival 2019. Een unieke ervaring die je niet wilt missen! 

Het Oerol festival op Terschelling staat bekend als één van de leukste en meest bijzondere theaterfestivals in Europa. Het is sinds de eerste editie in 1982 uitgegroeid tot een waar fenomeen. Ieder jaar in juni is het Waddeneiland tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De theatervoorstellingen worden speciaal voor de bijzondere locaties gemaakt, of daarop aangepast. Eventjes weg uit de schouwburg en op naar het strand, de duinen, het bos, de schuur, de dijk of gewoon lekker de straat op. Waar je ook om je heen kijkt, er gebeuren altijd mooie, rare of verbazingwekkende dingen.

Oerol data

Oerol 2019 14 t/m 23 juni
Oerol 2020 12 t/m 21 juni
Oerol 2021 11 t/m 20 juni

Programma

Op dit moment is het programma voor Oerol 2019 nog niet bekend. Ook is nog niet bekend op welk terrein het festival plaatsvindt. Wij hopen natuurlijk op het Westerkeyn. Dit terrein is bijzonder dicht bij Camping Terpstra, namelijk maar 50 meter lopen! Dat maakt Camping Terpstra DE Festivalcamping van Oerol 2019. Ook komen er tijdens Oerol artiesten optreden op de camping. Hier is ook nog geen programma van bekend. 

Kaartverkoop

Tijdens Oerol staat Terschelling in het teken van het super gave Oerol#festival. Wanneer je de festivalterreinen, de muzikale line-up, expedities of theatervoorstellingen wilt bezoeken moet je jouw entreebandje laten zien. Let op! Voor theatershow’s haal je een extra kaartje.
 

Theaterkaarten

Kaarten voor de theatervoorstellingen koop je los. Zo kun je jouw persoonlijke festival-ervaring helemaal zelf bepalen. De prijzen voor de voorstellingen variëren in prijs van €7 tot €42. Voor sommige voorstellingen geldt een kindertarief voor de leeftijd 4 t/m 11 jaar. Let op de aangegeven leeftijdscategorie bij de voorstellingen is strikt, dus een kind van 4 kan niet naar een voorstelling voor 8+.

Voorverkoop

De voorverkoop is nog niet gestart voor Oerol 2019.

Tijdens de online voorverkoop van kaartjes kan het zijn dat je de term ‘Dagverkoop’ tegen komt. Dit betekent dat je voor deze voorstellingen alleen op het eiland vanaf 10 uur ‘s ochtends nog kaartjes kunt kopen. Dit kan op de Westerkeyn en in ‘Ons Huis’  op West-Terschelling Het gaat dan om voorstellingen die deze dag spelen.
TIP!       Voor alle voorstellingen in de dagverkoop geldt: wees er op tijd bij, de fanatiekelingen staan al vroeg in de rij!

Snelkassa’s
Als je je graag laat verrassen en je direct op pad wilt, dan kan je bij de snelkassa’s op de Westerkeyn en naast restaurant het Raadhuis op West-Terschelling kaartjes kopen voor een voorstelling waar nog kaarten voor zijn én die binnen drie uur begint.


Entreebandje = jouw toegang tot het festival!
Wanneer je de festivalterreinen, de muzikale line-up, expedities of theatervoorstellingen wilt bezoeken, laat je jouw entreebandje zien. Heb je jouw entreebandje vóór 15 mei gekocht dan krijg  je per mail een e-ticket. Heb je jouw entreebandje ná 15 mei gekocht dan krijg je een ticket. Beide kun je op de haven van Harlingen (terminal) of op Terschelling omruilen voor een entreebandje.


LET OP!     Het bandje wordt bij iedereen persoonlijk omgedaan, het is dus niet mogelijk om voor iemand anders zijn/haar bandje op te halen. Tijdens het festival kun je het entreebandje ook op Terschelling aanschaffen. Bandjes zijn te koop bij het Oerol-infopunt op de haven, op de festivalterreinen, bij het VVV en bij Jonker Watersport bij de jachthaven.

Prijzen Online voorverkoop Tijdens het festival
Volwassenen  € 25,-     € 30,-
Kinderen 4-11 jaar  € 5,-       €7,50,-

Bij beschadiging van je entreebandje kan Oerol alleen vervanging aanbieden als je je beschadigde entreebandje meebrengt.  


Overnachtingen op het eiland

Als je naar het geweldige Oerol festival  gaat, wil je natuurlijk ook ergens in de buurt overnachten! 
Camping Terpstra is de ideale plek om dit te doen. Je kan bij Camping Terpstra tenten huren. Deze staan voor je klaar bij aankomst. Er is een grote kantine met een ruime keuze aan eten & drinken, een bar en terras. Het sanitair is schoon en modern. Wij verzorgen gratis bagagevervoer!

Reserveer nu                  

Bereikbaarheid & Toegankelijkheid

Hoe kom ik op Terschelling?
Via het openbaar vervoer of met de auto kom je naar Harlingen Haven waar je op de boot stapt. Woon je in de buurt van Utrecht of Amsterdam dan kan je ook met de festivalbus mee!

Fiets
In bijna elk dorp van Terschelling kan je wel een fiets huren. Wij raden aan om je fiets op tijd te reserveren, want tijdens Oerol heb je nog wel eens de kans dat de meeste fietsen zijn verhuurd.

Openbaar vervoer
De bus is geschikt om naar je accommodatie te komen, maar minder geschikt als je voorstellingen gaat bezoeken.

Eigen vervoer
Je eigen fiets meenemen op de boot is ook een goede optie. Voor het milieu en voor de portemonnee is het beter om je eigen auto of motor niet mee naar Terschelling te nemen .( Tenzij het niet anders kan natuurlijk)
Oerol is voor iedereen: van kinderen tot en met grootouders. Voor mensen met een beperking biedt Oerol ook een uitgebreid aanbod.

Samenwerking met 5D
5D komt al een aantal jaar op Oerol om te onderzoeken hoe toegankelijk het festival is. Met al die duinweggetjes en het wisselende landschap is niet elke voorstelling even goed te bereiken. Op basis van het adviesrapport dat 5D vorig jaar uitbracht hebben wij dit jaar een slag gemaakt om de informatievoorziening en toegankelijkheid van het festival te vergroten. Tijdens het festival plaatst Gebied B het ‘Help Mij Kiezen Loket’ op de Westerkeyn. Daar kunnen ze je altijd op weg helpen met het selecteren van de juiste voorstellingen en zo een passende route voor te stellen.
Er is een lijst samengesteld met de locaties die toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel, blinden/slechtzienden en doven/slechthorenden. Deze lijst kan gebruikt worden als advies.

Tips voor mindervaliden

In het programma zijn voorstellingen opgenomen die rolstoeltoegankelijk zijn. Deze voorstellingen zijn te herkennen aan het rolstoelicoontje.  
Bij elke voorstelling staan vrijwilligers die je helpen als je moeilijk ter been bent.
Er is een invalidentoilet aanwezig op de Betonning en op Westerkeyn.
Daarnaast wordt er aangegeven in welk genre een voorstelling valt. Voor slechthorende is er visueel theater, dansvoorstellingen en kunst installaties. Voor slechtzienden en blinden biedt Oerol tekstueel theater en een muziekprogramma. 

>Oerol